Antonia Balek suspendirana!

Antonia Balek suspendirana!

ETIČKI odbor Hrvatskog paraolimpijskog odbora suspendirao je Antoniju Balek, njenog trenera Jakeljića i izbornika reprezentacije Branka Omazića! HPO je pokrenuo istragu kojom će se utvrditi stvarne činjenice koje su dovele do javnih istupa Antonije Balek koji su posljednjih dana punili novinske stupce.

HPO je priopćio kako je postupak pokrenut na temelju prijave njihovog predsjednika Ratka Kovačića, a suspenzija ostaje na snazi sve do zaključenja disciplinskog postupka.

No, iz HPO-a ističu da to ne dovodi u pitanje "sjaj osvojenih medalja" jer je Antonia Balek "prošla sve propisane zdravstvene i klasifikacijske postupke na nacionalnoj i međunarodnoj razini prije nastupa na paraolimpijskim igrama u Pekingu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zbog senzacionalističkog pristupa pojedinih medijskih kuća i neprepoznavanja činjenica da su invaliditet i osvojene medalje jedno, a privatni život drugo, u javnosti je nanesena neprocjenjiva šteta Paraolimpijskom pokretu i osobama s invaliditetom", navodi HPO u svom priopćenju, te poziva sve medijske kuće na suradnju i poštivanej dostojanstva osoba s invaliditetom.

"Napominjemo da je za svaku medalju uložen neprocjenjiv trud i napor svih sportaša, stručnih timova i Hrvatskog paraolimpijskog odbora što se vidi iz rezultata hrvatske paraolimpijske reprezentacije na 13. paraolimpijskim igrama u Pekingu", zaključuje se u priopćenju koje potpisuje glasnogovornik HPO-a Darko Matić.

P.V.
Foto: Xinhua

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara