Antunovac: Referendum o izgradnji regionalnog odlagališta smeća

Mještani općine Antunovca u Osječkobaranjskoj županiji danas se na referendumu očituju o tome jesu li za izgradnju regionalnog odlagališta komunalnog otpada prve kategorije.

Prema riječima načelnika antunovečke općine Roberta Marjanovića, na popisu je 3150 mještana. Referendum se provodi jutros od sedam sati do 19 sati, a do 11 sati izišlo je 15 posto građana.

Odlagalište smeća trebalo bi biti na području Orlovnjaka, između Antunovca i Tenje, a izvođač radova trebala bi biti austrijska tvrtka "Strabag and Saubermacher". Čelnici antunovečke općine vjeruju su da će prijedlog o izgradnji odlagališta smeća proći, no u nekim dijelovima općine ima velikih otpora, a protiv izgradnje su i ekološke udruge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Načelnik općine Robert Marjanović istaknuo je da je za općinu bitna novčana dobit ako se na njezinu području izgradi odlagalište smeća. Od ekološke rente i komunalne naknade planirana je dobit od 3,5 milijuna kuna na godinu. Ocijenio je da bi to odlagalište smeća trebalo biti ogledan primjer za Hrvatsku. Izravno bi se zaposlilo 40 ljudi, a još bi toliko radilo na kompostiranju, reciklaži i prijevozu otpada.

Prvi rezultati današnjeg referenduma, rekao je za Hinu načelnik Robert Marjanović, mogu se očekivati večeras.

(Hina) xvsik ymć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara