Antunović i Kosor jedna drugoj predbacuju tko je više učinio za prava žena

ŽENE i politike - naziv je konferencije koja je u jednom trenutku postala pravo poprište verbalnog obračuna stranačkih dužnosnica SDP-a i HDZ-a, Željke Antunović i Jadranke Kosor.

Naime, raspravljajući o statusu žena u hrvatskom društvu, Kosorica se dotakla porodiljnih naknada i to tako što se obrušila na SDP rekavši da je njihova koalicijska vlada 2001. godine značajno smanjila izdavanja za rodilje, kao i to da je iste HDZ, kad je zasjeo u Banske dvore, vratio na prijašnji iznos.

Antunovićka, koja je već na početku skupa "obećala" kako se neće uvlačiti u polemiku s Kosor takav udarac očito nije mogla stoički podnijeti pa je Kosorici uzvratila da su takvim promjenama naknada žene gura isključivo u obiteljsko okruženje, umjesto da im se omogući uspinjanje sve do menadžerskih položaja.

"Antunovićka želi tribinu iskoristiti za stranačka prepucavanja"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Potpredsjednica SDP-a podsjetila je sve okupljene na skupu kako namjera njezine stranke nikako nije bila gubljenje naklonosti pripadnica ljepšeg spola nego su im željeli omogućiti ravnopravne pozicije u sferi gospodarstva odnosno razvijanje profesionalne karijere.
Zanimljivo je da je publika izražavala negodovanje smatrajući kako Antunovićka želi tribinu iskoristiti za stranačka prepucavanja pritom zaboravljajući tko je tenzije zaista prvi pokrneuo, a na isto je upozorila i potpredsjednica SDP-a.

Odmah potom je uslijedila i replika Kosorice. Poručila je prisutnima da je SDP smanjio naknade i zaposlenim i nezaposlenim ženama, a takvo što zasigurno nije stimulans ženama koje bi htjele postati menadžerica, dok je HDZ delimitirao naknade na prvih šest mjeseci, istaknula je Kosorica.

Prepucavanja su se nastavila, ali na relaciji Kosorice i Đurđe Knežević iz Ženske infoteke i to kada se povela priča o Zakonu o minimalnoj plaći. Naime, Kosorica je kazala da će od 1. srpnja, do kada se očekuje donošenje spomenutog zakona, minimalna plaća iznositi 39 posto prosječnog hrvatskog dohotka odnosno da će porasti za "čitavih" 300 kuna. To je izrevoltiralo Kneževićku koja je preporučila vladi da uzme od Pelješkog mosta na što je Kosorica spremno uzvratila kako most nije prepreka za žene. 

Ig.M.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara