Antunović i Stipetić sa švedskim vojnim izaslanstvom

MINISTRICA obrane Željka Antunović i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga general Petar Stipetić razgovarali su u srijedu s visokim švedskim vojnim izaslanstvom o bilateralnoj suradnji.

Obje strane izrazile su spremnost za jačanje suradnje, koja se dosad odvijala u sklopu nekoliko međunarodnih vojnih programa i mirovnih operacija.

´Osobito smo zainteresiranai za vojno-tehničku suradnju, jer naša vojska koristi dio opreme švedske proizvodnje´, rekao je general Stipetić nakon razgovora.

Dodao je da će Hrvatskoj od velike koristi biti švedska iskustva u mirovnim operacijama UN-a, u kojima naša zemlja u posljednje vrijeme sve češće sudjeluje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zapovjednik Oružanih snaga Kraljevine Švedske general Johan Ivar Hederstedt podupro je hrvatska nastojanja za ulaskom u Europsku uniju i NATO. I on je rekao kako očekuje da će Hrvatska i Švedska ubuduće više surađivati no dosad.

Ministrica obrane Željka Antunović priredila je nakon sastanka tradicionalni božićni domjenak za vojne izaslanike akreditirane u Hrvatskoj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara