Antunović: Istra i Pula važne za razvoj oružanih snaga

MINISTRICA obrane Željka Antunović izjavila je danas novinarima da je Istra, a naročito područje Pule, od iznimne važnosti za razvoj hrvatskih oružanih snaga jer su tamo raspoređeni značajni kapaciteti zrakoplovstva, kopnene vojske i mornarice.

Na tom području, istaknula je Antunović nakon radnog sastanka u sjedištu Vojno-pomorskog sektora Hrvatske ratne mornarice za sjeverni Jadran, postoji velik broj različitih nekretnina koje trenutačno koriste Oružane snage, a s obzirom na reformu, Ministarstvo obrane želi se riješiti viška.

"Reforma podrazumijeva smanjenje broja ljudi i kapaciteta koje koristi Hrvatska vojska (HV), što ne znači da treba bilo što poklanjati", rekla je Antunović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ustvrdila je da su sve nekretnine koje HV-u trenutačno ne trebaju, ali o njima još uvijek skrbi, zaštićene od veće devastacije.

Radi se o velikom broju nekretnina kojima nije jednostavno u kratkom roku pronaći novu namjenu i korisnika koji će ih na pravi način iskoristiti.

"Riječ je uglavnom o zemljištu i starim nenamjenskim, ali vrijednim objektima za koje nije lako pronaći pravog korisnika koji će ih staviti u gospodarsku funkciju", kazala je ministrica obrane dodavši kako probleme stvara i sporost birokracije.

Na području Pule radi se o desetak milijuna četvornih metara zemljišta s pripadajućim nekretninama. Dio toga još je uvijek potreban HV-u, poput Zrakoplovne baze, kompleksa Muzil i vojnog hotela, pa će to ostati Oružanim snagama, zaključila je Antunović.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara