Antunović: Moglo bi doći do prijevremenih izbora

SABORSKA zastupnica i potpredsjednica SDP-a Željka Antunović ocijenila je danas kako postoje značajni pokazatelji da bi moglo doći do prijevremenih parlamentarnih izbora.

"Točno je da je HDZ vrlo bahato eliminirao jednog od koalicijskih partnera - DC i Vesnu Škare Ožbolt, točno je da je konstantno, ali prikriveno partnerstvo s HSP-om dobilo pravo javnosti, točno je da se između HDZ-a i HSP-a stvaraju dugoročni strateški partnerski odnosi. Sve to ukazuje na mogućnost da premijer Ivo Sanader još ove godine raspiše prijevremene parlamentarne izbore", rekla je Antunović na sastanku s članovima novogradiškog SDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sanaderu je zamjerila da "ne radi ništa osim što lijepo priča i šminka se po Europi i na taj način stvara dojam demokracije". "Istodobno u Hrvatskoj razina demokracije pada, pada razina sloboda, raste strah, potiče se, a ne suzbija korupcija i sve to indirektno utječe na život građana", rekla je Antunović.

Kazala je kako će SDP biti spreman i za prijevremene parlamentarne izbore, jer je velika stranka i ima veliko političko iskustvo. Dodala je da bi za pobjedu SDP trebao više od 33 posto glasova, te da sve čini da bi to i dostigao. Buduće koalicije ocijenila je potrebnima, ali je rekla da je preuranjeno sada govoriti o konkretnim partnerima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara