Antunović: Nadam se da će Australija biti dosljedna

ZAMJENICA predsjednika SDP-a Ivice Račana Željka Antunović komentirala je za Index uhićenje ratnog zločinca Dragana Vasiljkovića, te je kazala kako očekuje da se utvrdi istina i da se na temelju istine i utvrđenih činjenica potegne odgovornost.

"Mislim da je to nešto što ne bi bila satisfakcija samo Hrvatskoj nego bi to moglo doprinijeti i vjerodostojnosti svih onih koji se zalaži za poštivanje čovjeka i demokratska načela. " -kazala je Antunović.

"Ja nisam sretna što postoje takvi ljudi, što uopće moramo razgovarati o sumnjama ili onima za koje smo gotovo sigurni da su počinili zločin, ali to je realnost i mislim da se s tim trebamo suočiti i slučajevima kad mi očekujemo satisfakciju , ali i onda kad kao nacija moramo na sebe preuzeti odgovornost" - dodala je Željka Antunović.

Na pitanje očekuje li da će australsko Ministarstvo pravosuđa, nakon što se podnese formalni zahtjev za izručenjem, izručiti Dragana Vasiljkovića, Antunović je kazala kako ne želi niti špekulirati o tome, te da očekuje da će institucija hrvatske države učiniti sve što je potrebno da do izručenja dođe.

"Ja se nadam da Australija, koja je inače, prilično rigorozna u procjenjivanju oko sudjelovanja u ratu na našim prostorima kad se radi o našim državljanima, da će na isti način biti dosljedna i rigorozna kad se radi o procjenjivanju uloge u tom istom ratu čovjeka koji ima njihovo državljanstvo" - zaključila je željka Antunović.

A.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara