Antunović najavila borbu predsjedničkih kandidata u medijima

IZ SREDIŠNJICE SDP-a u ponedjeljak je stiglo šturo priopćenje u kojem je zamjenica predsjednika SDP-a Željka Antunović najavila borbu kandidata za predsjednika te stranke, koji se za isticanje svoje kandidature mogu koristiti i svim blagodatima hrvatske medijske scene.

"SDP ulazi u razdoblje u kojemu će se paralelno odvijati dva procesa. I dalje ćemo, u interesu naših birača, predstavljati politike kojima želimo pridobiti povjerenje birača i na predstojećim izborima smijeniti lošu HDZ-ovu vlast. U tom pogledu očekujemo interes i uključivanje medija, kao što je to bilo i do sada.

Unutar SDP-a istodobno će se odvijati proces nominiranja, kandidiranja i biranja predsjednika stranke, o čemu će se odlučivati u okviru demokratske procedure unutar stranke. U tom procesu također očekujemo interes i uključivanje medija, a o nominiranim kandidatima ovisi koliko će i kako u postupku isticanja svojih prednosti koristiti kako stranačke tako i medijske mogućnosti." - stoji u priopćenju Željka Antunović koja ovu prigodu ipak još nije iskoristila za isticanje svoje kandidature.

Prije dva dana u središtu SDP-a na Iblerovom trgu u Zagrebu održana je sjednica Glavnog odbora stranke na kojoj je odlučeno kako će se izborna konvencija, na kojoj će biti izabran novi predsjednik/ca stranke, održati 2. lipnja.

Mediji posljednjih mjeseci nagađaju kako se među kandidatima za nasljednika Ivice Račana nalaze imena Željke Antunović, Milana Bandića, Ljube Jurčića, Zorana Milanovića i Tonina Picule.

Od svih jedino je Milanović u subotu najavio kandidaturu za predsjednika stranke, dok ostali svoje kandidature najavljuju kroz prilično neodređene odgovore na pitanja vezana uz izbor novog predsjednika SDP-a.

Službena potvrda kandidatura ostalih SDP-ovaca koji se žele natjecati za mjesto predsjednika stranke očekuje se u danima koji su pred nama, a najkasnije do datuma koji pada tjedan dana prije održavanja izborne konvencije tj. do 26. svibnja.

I.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara