Antunović opovrgnula medijske napise da će SDP premijerskog kandidata birati na temelju ankete o popularnosti

ŽELJKA ANTUNOVIĆ, vršiteljica dužnosti predsjednika SDP-a, u Saboru je danas opovrgnula novinske napise o tome da je na sastanku SDP-a prije dva dana dogovoreno da će stranka svog kandidata za premijera birati na temelju ankete o popularnosti.

"Na sastanku nije bilo riječi ni o kakvim anketama", kazala je Antunović, dodavši kako je SDP jaka stranka koja svoje odluke donosi samostalno, te "ne smije i ne može prihvatiti bilo čije diktate i želje o tome kako će uređivati svoja unutarnja pitanja". 

Jedne dnevne novine jučer su, naime, objavile kako će SDP svog premijerskog kandidata najvjerojatnije birati na temelju istraživanja o popularnosti vodećih SDP-ovih političara. Isti list objavio je kako je odluka stranačkog vrha o tome da će javno mišljenje biti jedan od najvažnijih kriterija za njegov izbor, rezultat uključivanja moćnog zagrebačkog SDP-ovca Milana Bandića u političku bitku za vlast u stranci.

Upitan o tome želi li se kandidirati za predsjednika stranke ili stranačkog kandidata za predsjednika, Bandić je danas po izlasku sa sjednice Gradskog poglavarstva izjavio kako ne želi sudjelovati u medijskim špekulacijama oko izbora spomenutih kandidata.

Foto:S.L.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara