Antunović: Otišao je naš drug i prijatelj

ŽELJKA ANTUNOVIĆ stigla je oko 15.30 sati u sjedište SDP-a na Iblerovom trgu. Nakon dolaska prvo se obratila novinarima, a zatim se išla upisati u Knjigu žalosti.

"Danas je preminuo dugogodišnji predsjednik SDP-a, bivši predsjednik hrvatske Vlade i saborski zastupnik Ivica Račan. Otišao je naš drug i prijatelj. Odvažnog, strpljivog i upornog čovjeka pobijedila je opaka bolest. Politika mu je bila strast i životni izazov.

U hrvatsku povijest ulazi kao državnik koji je dao neizbrisiv pečat stvaranju i razvoju samostalne i demokratske države. Bez zadrške je zagovarao poštivanje čovjeka i njegovih sloboda, ljudska prava, rodno-nacionalnu i vjersku ravnopravnost. Bio je istinski socijaldemokrat i nadasve skroman čovjek i pošten političar. Hrvatskoj je otvorio vrata prema Europi i svijetu.

Svoje političke uspjehe nije prisvajao nego im se veselio. Sagradio je cestu koju je želio podijeliti s generacijama koje su ju sanjale, a za one koje tek dolaze. Na toj se cesti više nećemo sresti ali ćemo ga po njoj pamtiti.

Obitelji izražavamo iskrenu sućut. Svim SDP-ovcima i građanima zahvaljujemo na podršci tijekom bolesti i što s nama dijele tugu zbog njegovog odlaska." - rekla je Željka Antunović.

Željka Antunović prva se upisala u drugu Knjigu žalosti koja je otvorena oko 16 sati zbog velikog broja građana koji pristižu na Iblerov trg. Ona je Ivici Račanu napisala posvetu na gotovo cijeloj stranici knjige. U svojoj posveti je, između ostalog , kazala kako je bio čvrsta desnica SDP-a kojeg je gradio i jačao do zadnjih trenutaka života.

"Rastajem se s tobom misleći na naše zadnje razgovore u potpunosti odlučna da s tvojim-našim SDP-om nastavim graditi ljepšu, bolju i pošteniju Hrvatsku." - napisala je Antunović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara