Antunović: Poštivala sam Bobetka; na pokop ne idem zbog moguće politizacije

Antunović: Poštivala sam Bobetka; na pokop ne idem zbog moguće politizacije
MINISTRICA obrane i potpredsjednica SDP-a Željka Antunović rekla je danas u Splitu kako je poštivala generala Janka Bobetka, a da na pokop u Sisak ne ide jer mnoge indicije, kako je kazala, pokazuju da će se pogreb generala zlorabiti u dnevnopolitičke svrhe i ispolitizirati.

Na stranačkoj konferenciji za novinare, na kojoj je bilo riječi o radu i planovima SDP-a, na novinarske upite ministrica je odgovorila da su ona osobno i suradnici u MORH-u "obavili sve pripreme za njegov pokop na najvišoj razini i obitelji stavili na raspolaganje sve visoke počasti".

"Obitelj ima pravo to prihvatiti ili odbiti, a oni su neke stvari djelomično odbili, okružujući se drugom vrstom ljudi. To je njihovo pravo," rekla je ministrica Antunović i dodala: "Vi znate da su se oko generala Bobetka događale ružne politizacije. Mnoge stvari nam pokazuju da će ovaj pokop biti ispolitiziran i ja ne želim biti na mjestu na kojem je moguća zlouporaba pokojnog generala. Ja sam generalu Bobetku odala počast, a mislim da zlouporaba njegova pogreba može naškoditi Hrvatskoj vojsci i stvoriti podjele u Hrvatskoj", dodala je ministrica.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasivši da govori kao potpredsjednica stranke, kazala je kako je nepotrebno iscrpljivati se raspravama o datumu izbora i kako SDP smatra da je najvažnije dovršiti projekte koje je počela koalicija na vlasti predvođena SDP-om. "Za SDP nije bitno hoće li izbori biti za šest ili osam mjeseci, ali to vrijeme može biti važno za pozitivne trendove i velike pomake u ovoj zemlji koja je deset godina stagnirala", rekla je Antunović.

"Stalni SDP-ov projekt je i briga za žene, a upravo je sada u tijeku projekt Maternitea o zaštiti žena, rodilja i novorođenčadi, zbog čega danas i posjećujem splitsku Kliničku bolnicu", dodala je.

Konferenciji za novinare su nazočili predsjednik splitskog SDP-a i saborski zastupnik Marin Jurjević, saborska zastupnica Vesna Podlipec i gradonačelnik Slobodan Beroš. Govorili su o projektima i o postignućima u gradu i državi, a Vesna Podlipec je istaknula da se SDP zalaže za gradnju hitne pomoći u Splitu jer je sadašnja nedostatna budući da u sezoni gradu gravitira čak dva milijuna ljudi.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara