Antunović: Privatizacija će biti neodgovorna i netransparentna

ZAMJENICA predsjednika SDP-a Željka Antunović izjavila je danas u Osijeku kako HDZ-ove najave da će do polovice iduće godine privatizirati sav portfelj Hrvatskog fonda za privatizaciju "dovode do pretpostavki da će privatizacija biti neodgovorna, netransparentna i nepripremljena te da neće rezultirati pozitivnim pomacima".

Na konferenciji za novinare ocijenila je kako se SDP neutemeljeno prozivalo da je u vrijeme dok je bio na vlasti "rasprodao Hrvatsku" jer je, kako tvrdi, u tome razdoblju privatizirano samo tridesetak poduzeća.

Dodala je da o privatizaciji ovisi razvoj gospodarstva i radna mjesta te kako je nedopustivo da se u to miješaju politički interesi i da se u Hrvatskoj provode "sponzorirane privatizacije, po dogovoru političkih moćnika".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Antunović smatra da privatizacija "Belja" pokazuje kako HDZ kani privatizaciju vratiiti "tajkunskome modelu" te kako je neprihvatljivo da se u privatizaciji ignoriraju radna mjesta.

Komentirajući najnovije najave o povišenju mirovina, ustvrdila je kako je riječ o zakonskoj obvezi usklađivanja mirovina s nominalnim rastom plaća te da je HDZ u svome gospodarskom programu "odlučio zaustaviti rast plaća i mirovina".

SDP-ov saborski zastupnik Nenad Stazić ocijenio je kako je riječ o "obmani i laži HDZ-a i HSU-a" jer se, kako drži, provedba zakona i redovito usklađivanje mirovina s rastom plaća "predstavlja kao spektakularno poboljšanje statusa umirovljenika". Tvrdi da Sanaderova Vlada najavljuje kako ubuduće mirovine neće usklađivati s nominalnim, nego s realnim rastom plaća, a najavljuje kako realnog rasta plaća neće biti, pa stoga, ističe Stazić, neće biti ni povišenja mirovina.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara