Antunoviću pazi se, dolazi Kerum!

PRVA poduzetnička kovrča Splita, Željko Kerum, ima, kako se čini, sve više planova rezerviranih za metropolu. Krenuo je s trgovinama, prema najnovijim informacijama nastavio s caffe barom "Buldog" kojeg je otkupio od Alberta Pape, a sada planira graditi hotel.

Kako donosi Jutarnji list, Kerum je već kupio zagrebački restoran "Šumski dvor" na Cmroku, a priča se da ondje planira graditi i hotel. Poslovne veze s Papom, kod kojega je nerijetko ispijao kave dok od njega nije kupio lokal, još su čvršće. Kerumu se, naime, toliko svidjelo kako je Papo uredio "Buldog", da ga je navodno pozvao da mu bude savjetnikom kada u splitskom hotelu "Marjan" bude gradio sličan lokal.

Papo se pohvalio kazavši kako je to "normalan slijed događaja", jer ipak je on čovjek s dugogodišnjim iskustvom koji je u karijeri već otvorio dvadesetak lokala.

Osim što je poznat među zagrebačkim ugostiteljima, Albert Papo poznat je i poreznim inspektorima. Mediji su, naime, o njemu svojevremeno pisali kao o meti poreznika, državnih odvjetnika i policije. Smatralo se, naime, da je nekolicina lokala u središtu Zagreba pod njegovom kontrolom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Porezni inspektori upozoreni su, prema pisanju Nacionala prije nekoliko godina, da se roba u lokalima nadopunjava iz crnih skladišta, a da se dio plaća radnicima isplaćuje na ruke utajenim novcem.

Akciju je inicirao Odjel za porez na kažnjiva djela pri Poreznoj upravi zbog ozbiljne sumnje na svakodnevnu utaju poreza pod kontrolom Alberta Pape u svim tim lokalima, a kojega su, kako se sumnjalo, provodili pomoću sofisticiranog kompjuterskog programa kojim se lažira poslovanje.

K.C.
Foto: Glas Dalmacije

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara