APEL ZA SPAS SINJSKOG "AUTOPRIJEVOZA"

Predstavnici vlasnika, čelnici i sindikalisti sinjske tvrtke "Autoprijevoz" na današnjem su zajedničkom sastanku zaključili da će hitno zatražiti prijem kod nadležnih u Vladi kako bi se razmotrila daljnja sudbina, odnosno omogućila privatizacija tvrtke.

U protivnom moglo bi doći do potpunog bankrota poduzeća, a sindikalisti najavljuju i druge mjere uključujući prosvjede, pa i blokade.

Naime, sinjski "Autoprijevoz" koji je u vlasništvu gradova i općina Cetinskog kraja u sve je težoj situaciji, a gubitci tvrtke trenutno su oko 42 milijuna kuna.

Stoga se jedini izlaz za "Autoprijevoz" vidi u restrukturiranju i prodaji strateškom partneru.

Kao najpovoljniji kupac još je ranije ocijenjen makarski "Promet" koji je voljan zadržati najveći broj radnika, obnoviti autobusni kolodvor i kupiti veći broj novih autobusa. No, kako bi se to realiziralo, čeka se odgovor Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Vlasnici i čelnici tvrtke, kao i sindikalisti već su nekoliko puta u više od godinu i pol dana upozoravali Vladu na probleme "Autoprijevoza".

Tako su sindikalisti prošli tjedan Vladi uputili otvoreno pismo u kojem su novoj Vladi zamjerili na nezainteresiranosti za rješavanje problema "Autoprijevoza". Bivšu su Vladu u tom pismu optužili da lani nije donijela odluku o konsolidaciji tvrtke iako je podržala privatizaciju kao jedino ispravno rješenje.

Vlasnici i čelnici tvrtke od bivše su Vlade još u ožujku prošle godine zatražili očitovanje prije svega o otpisu duga prema državi, ali i o preustroju kao uvjetu kojeg postavlja strateški partner za kupnju poduzeća.

U sinjskom "Autoprijevozu" trenutno je zaposleno 130 radnika, od kojih je 50 tehnološki višak, a tvrtka raspolažu sa 28 autobusa, prosječne starosti 18 godina.

(Hina) xbp ymć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara