Apple opet u problemima: Zabrana prodaje iPada i iPhonea u Njemačkoj?

Foto: AFP

KOMPANIJA Motorola Mobility dobila je preliminarnu presudu u patentnom sporu protiv Apple u Njemačkoj koja bi mogla rezultirati zabranom prodaje iPada i iPhonea u toj zemlji.

Sud u Mannheimu ocijenio je kako Appleova europska podružnica sa sjedištem u irskoj, Apple Sales International, mora prestati prodavati uređaje koji se kose s određenim Motorolinim patentima. S obzirom da se jedna od presuda odnosi i na patent vezan uz GPRS tehnologiju, to bi moglo značiti zabranu prodaje svih Appleovih proizvoda koji koriste tu tehnologiju.


Međutim, ni Motorola se neće svim silama truditi "utjerati pravdu" u ovom slučaju, jer za provedbu zabrane Appleovih uređaja moraju dati polog od čak 100 milijuna eura. Stoga Motorola već neko vrijeme pregovara s Appleom o uvjetima licenciranja spornih tehnologija, kako bi se pronašlo neko razumno rješenje na korist obje kompanije.

S druge strane, Apple ne misli tek tako potpisati poraz, pa su njegovi odvjetnici već najavili žalbu na presudu regionalnog suda u Mannheimu. Dok viša sudska instanca ne potvrdi zaključke regionalnog suda, Appleovi najpoznatiji proizvodi će i dalje biti dostupni u njemačkim dućanima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara