Apple traži rješenje za slobodan pristup iTunesu

Apple traži rješenje za slobodan pristup iTunesu

APPLE mijenja svoj model poslovanja jer njegova glazbena knjižnica posustaje i traži se hitno rješenje stoga ulaze u pregovore s velikim glazbenim kompanijama kako bi pristup iTunesu bio slobodan.

Naravno, slobodan pristup iTunesu podrazumijeva kako će, najvjerojatnije, cijene iPod-a i iPhone-a biti nešto više. Sličan model koji je replika Nokijinog "dolazi s muzikom" ugovora potpisanog s Universal Musicom prošlog prosinca mogao bi Appleovom iTunesu biti ključ uspjeha i, samim time, povećati potražnju njihovog hardvera.

Čelnici Applea upoznati su s pregovorima, ali nisu ih željeli komentirati uz naglasak kako ishod plana ovisi o cijeni koju bi taj proizvođač bio spreman platiti za pristup knjižnicama glazbenih tvrtki. Kako se saznaje, Nokia trenutno nudi 80 dolara po mobitelu kao naknadu glazbenoj industriji, no Apple je navodno ponudio tek 20 dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sprovedeno istraživanje tržišta pokazalo je kako bi korisnici odvojili veću sumu novaca za pakete u kojima bi bio uračunat pristup glazbenom servisu, čak i do 100 dolara ukoliko bi pristup bio neograničen sve dok iPod ili iPhone ostaje u funkciji.

Drugi model pretpostavlja mjesečnu naknadu za korištenje iste usluge u iznosu od oko 7 dolara, što je prihvatljivo većini korisnika, a i Appleu koji ne u nezavidnoj poziciji sa svojim glazbenim servisom iTunes.

V.M.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara