Arafat odbacuje optužbe protiv sebe

Arafat odbacuje optužbe protiv sebe
PALESTINSKI čelnik Jaser Arafat odbacio je u nedjelju optužbe koje je protiv njega izreklo izraelsko vodstvo nakon vala nasilja koji je zahvatio Izrael od subote navečer.

"Vjerujete njima, a meni ne?", upitao je Arafat u telefonskom razgovoru za američku televizijsku postaju Fox News. "Iznesite mi dokaze", dodao je.

Osuđujući posljednje anti-izraelske atentate, Arafat je izjavio da je "potpuno suglasan s mirom hrabrih kojeg je potpisao".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Osvrćući se na odnose s palestinskim premijerom Mahmudom Abasom Arafat je kazao da mu je "pružio potporu na svim razinama kao i njegovoj vladi i da će to nastaviti činiti".

"Ne zaboravite da ja još uvijek imam ulogu jer sam izabran", istaknuo je palestinski čelnik dodavši da neće dopustiti da bude protjeran.

U nedjelju je glasnogovornik izraelskog premijera Raanan Gissin spomenuo mogućnost odlaska Jasera Arafata s palestinskih teritorija optuživši ga pritom da je iscrtao "put krvi i terorizma".

U dva atentata u nedjelju ujutro u Jeruzalemu devet je osoba poginulo, među kojima su i dva atentatora. U subotu navečer u Hebronu je smrtno stradao jedan izraelski bračni par i atentator samoubojica.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara