Arafat putuje u Pariz na liječenje

DVA HELIKOPTERA jordanske vojske sletjela su u petak rano ujutro u stožer u Ramallahu gdje boravi oboljeli palestinski čelnik Jaser Arafat koji će njima biti prevezen u Amman do francuskog predsjedničkog zrakoplova u kojim će odletjeti na liječenje u Pariz, navodi izjave očevidaca novinska agencija Reuters.

Arafat će biti prvo prevezen helikopterima u jordanski glavni grad Amman, odakle će francuskim predsjedničkim zrakoplovom biti prevezen u Pariz.

Odluka o prijevozu palestinskog čelnika u Pariz na liječenje donesena je nakon što je Arafata pregledao tim međunarodnih liječnika u stožeru u Ramallahu, gdje je Arafat kolabirao u srijedu navečer.

Liječnici sumnjaju da 75 godina star Jaser Arafat, koji predstavlja ikonu palestinske borbe za ostvarenje vlastite države, možda boluje od raka krvi, leukemije.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

To će biti prvi put u više od dvije godine da će Arafat napustiti Ramallah, gdje je bio držan gotovo u zatočeništvu, otkad je Izrael uništio njegovu helikoptersku flotu i time ga spriječio da leti od Zapadne obale do pojasa Gaze i natrag.

Izraelski premijer Ariel Sharon dao je u četvrtak dozvolu Arafatu da bez ometanja napusti Ramallah i da se vrati u njega.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara