ARAPSKA LIGA POZIVA ŠPANJOLCE DA RAZJASNE ZAMISAO O SAVEZU

Glavni tajnik Arapske lige Amr Musa pozvao je u srijedu španjolskog ministra vanjskih poslova Miguela Angela Moratinosa da službeno iznese španjolsku zamisao o strateškom "savezu civilizacija" u borbi protiv terorizma, izvijestili su u srijedu službeni izvori.

Ministar Moratinos, koji je svoju zamisao predstavio u srijedu u Madridu pred članovima španjolskog Senata, spreman je odgovoriti na poziv tajnika Arapske lige, no još nije poznat konkretan datum.

Šef španjolske diplomacije je u govoru održanom u srijedu u Senatu izjavio da je inicijativu koju je u rujnu tijekom posjeta UN-u iznio šef vlade Jose Luis Zapatero, o "savezu civilizacija između zapadnog svijeta i arapsko-muslimanskog svijeta", s velikim entuzijazmom saslušao glavni tajnik UN-a Kofi Annan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Neke europske zemlje i 22 zemlje iz arapskog svijeta u kojima Španjolska ima diplomatsko predstavništvo, dale su pozitivan odgovor, rekao je Moratinos, a iranski predsjednik Mohamed Khatami također je izrazio spremnost u pogledu aktivnog sudjelovanja u inicijativi.

Španjolska je predložila osnivanje "strateškog saveza" s arapsko-muslimanskim svijetom radi što uspješnije borbe protiv islamističkog terorizma.

(Hina) xmh ydv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara