Arheolozi u Rimu pronašli ostatke Kaliguline kuće

ARHEOLOZI su u Rimu otkrili ostatke kuće koja je nekad pripadala Kaliguli, jednom od najluđih i najokrutnijih vladara starog Rima, piše talijanski list "Corriere della Sera".

List navodi da je ovu vijest na web-stranici talijanskog ministarstva kulture objavio rimski arheolog Adriano La Regina.

Ostaci zgrade pronađeni su u rimskom Forumu, u blizini kuća koje su nekad bile vjersko i trgovačko središte, nedaleko od Coloseuma.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema riječima Dariusa Arya s Američkog instituta za rimsku kulturu, podovi i zidovi zgrade iskopani su tijekom istraživanja provedenog u srpnju, a poslije je utvrđeno da je otkrivena zgrada bila Kaligulin dom.

Starorimski car Kaligula (vladao od 37. do 41 godine naše ere) u povijesnim se knjigama opisuje kao okrutan silnik posebno sklon sadizmu i izrazito velike energije.

Kao jedan od primjera Kaliguline okrutnosti navodi se sljedeća priča: Kaligula je rano oćelavio i bio je tako osjetljiv na taj gubitak kose da je odredio smrtnu kaznu za svakoga tko bi s balkona ili prozora kuća pogledao prema njemu dok je prolazio.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara