Arkanova kuma privedena i čeka izručenje makedonskoj policiji

STANISLAVA ČOČOROVSKI POLETAN, kuma Željka Ražnatovića Arkana, za kojom je makedonska policija raspisala tjeralicu zbog sumnje da je organizirala krijumčarenje gotovo pola tone kokaina iz Venezuele u Grčku, uhićena je i nalazi se u ekstradicijskom pritvoru u Beogradu, javlja beogradska Politika.

S obzirom na to da je Čočorovski Poletan makedonska državljanka, dežurni joj je istražni sudac Okružnog suda u Beogradu odredio ekstradicijski pritvor. Naime, nakon što je u MUP Srbije stigla međunarodna tjeralica raspisana na zahtjev makedonske policije, 37-godišnja je vlasnica tvrtke "Makfut" u subotu pozvana na obavijesni razgovor.

Čočorovski Poletan je, naime, prvoosumnjičena zbog toga što je 483 kilograma droge putovalo sa robom koju je naručila njena tvrtka "Makfut", uredno registrirana u Beogradu, te je za njom od strane makedonske policije raspisana međunarodna tjeralica.

Za beogradski list Politiku, u prisutnosti svog branitelja, Poletan je nedavno izjavila da nema ništa sa spomenutim krijumčarenjem, te da joj je sve namješteno.

Spomenuti je kokain u crnogorsku luku Bar stigao brodom iz Južne Amerike, u kantama sa polikolorom, gdje je iskrcan prema proceduri, a zatim 4. siječnja ukrcan u kamion makedonskih registracija. Drogu je otkrila makedonska policija 7. siječnja na graničnom prijelazu sa Srbijom.

B.S.
Foto:AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara