Arlović i Khoram za jačanje suradnje Hrvatske i Irana

HRVATSKA i Iran njeguju dobre odnose i postoji obostrani interes za još boljom suradnjom, osobito na području gospodarstva, složili su se u četvrtak u Zagrebu potpredsjednik Hrvatskog sabora Mato Arlović i iranski ministar prometa i cesta Ahmad Khoram.

Kako je priopćeno iz Službe za odnose s javnošću Hrvatskog sabora, potpredsjednik Sabora Mate Arlović na sastanku je ocijenio kako Hrvatska njeguje dobre odnose s Iranom i iranskim narodom, ali i istaknuo potrebu daljnjeg jačanja gospodarske, kulturne i svake druge suradnje između dviju država pa tako i parlamentarne.

Iranski ministar prometa i cesta Ahmad Khoram rekao je da je Hrvatska izuzetno značajna Iranu kao ulaz na tržišta središnje i sjeverne Europe, te da Iran može biti dobar ulaz Hrvatskoj za središnju Aziju i Afganistan, navodi se u priopćenju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao tri najbitnija vida suradnje između dviju država, iranski je ministar, prema priopćenju, istaknuo suradnju na planu željeznice, posebice elektrifikacije željeznice i remonta lokomotiva, suradnju u brodogradnji, povezivanju luka i općenito pomorstvu, te turizmu.

U tom je kontekstu izrazio osobito zadovoljstvo skorim sklapanjem Sporazuma o pomorskoj suradnji i Sporazuma o turističkoj suradnji između dviju država.

Iranski je ministar izrazio također potporu hrvatskoj kandidaturi za članstvo u Europskoj uniji, navodi se u priopćenju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara