Arlović: Od 2000. najveći dio zadaća sabora u funkciji približavanja EU

POTPREDSJEDNIK Sabora Mato Arlović u povodu Dana Hrvatskog sabora, istaknuo je da je najveći dio zadaća Sabora od 2000. bio u funkciji ispunjavanja međunarodnih obveza kako bi Hrvatska postala dio euroatlantskih asocijacija.

Arlović je u svom svečanom govoru u Saboru podsjetio da su to zadaće koje zastupnici duguju hrvatskim građanima, kako bi živjeli u uređenoj, modernoj, demokratskoj i slobodnoj državi u kojoj se ostvaruje socijalna pravda i vladavina prava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U ovom mandatu Sabor je donio 504 zakonska akta, od kojih se 151 odnosi na potvrđivanje međunarodnih bilateralnih i multilateralnih ugovora, a u sljedećem razdoblju Sabor će raditi na usuglašavanju oko 50 zakona, naglasio je Arlović.

U govoru je podsjetio na rezultate rada koalicijske Vlade i parlamentarne većine, dodavši da je u provođenju reformi Sabor imao značajnu ulogu.

"Iako ponekad žestina rasprava daje privid pravog neprijateljstva među parlamentarnim strankama, to su uvijek bile rasprave političkih suparnika, a ne neprijatelja, a to pokazuje i podatak da je gotovo svaki drugi zakon donesen jednoglasno", rekao je Arlović.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara