Arlović u Vukovaru o haškim optužnicama

SDP ne pristaje da Haški sud preko optužnica umirovljenim hrvatskim generalima Mladenu Markaču i Ivanu Čermaku preispituje pravo hrvatskog naroda na samostalnost i vlastitu državu, izjavio je danas u Vukovaru potpredsjednik te stranke Mato Arlović.

Govoreći na konferenciji za novinare o trenutačnim odnosima RH i Haškoga suda, Arlović je ocijenio kako "ideja da se haške optužnice za Markača i Čermaka rasprave unutar saborskog Vanjskopolitičkog odbora nije ništa drugo nego izbjegavanje da se o toj temi govori pred novinarima i javnošću". Po Arlovićevim riječima, pravo je mjesto za to Hrvatski sabor koji ima pravo i dužnost donijeti zaključke kojima bi se osnažila Deklaracija o Domovinskom ratu te istodobno Vladi dalo za pravo da pred Haškim sudom ospori dio optužnice koji se odnosi na udruživanje u zločinačke organizacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Arlović se također osvrnuo i na ovogodišnji državni proračun rekavši kako "on nije niti dovoljno razvojan, niti socijalan". Odustajanje od nekih kapitalnih projekta, poput projekta razvoja HŽ-a, dovest će u pitanje planiranu stopu razvoja od 3,2 posto, rekao je Arlović dodajući kako bi se, prema podacima engleskog Instituta za ekonomska kretanja, stopa razvoja ove godine u Hrvatskoj, s obzirom na državni proračun, mogla kretati tek oko 1,9 posto.

Predsjednik vukovarskoga SDP-a Željko Sabo ustvrdio je kako u Vukovaru "ne samo da nema razvoja, već je i sve drugo stalo". Po njegovim riječima, u obnovi se samo završavaju objekti započeti u prošloj godini, a u posljednja tri mjeseca država ne plaća niti izvođače obnoviteljskih radova.

Potpredsjednik SDP-a Mato Arlović u Vukovaru će večeras biti nazočan izvještajnoj konvenciji vukovarskog SDP-a.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara