Asad opovrgao tajne razgovore sa Izraelom

SIRIJSKI predsjednik Bašar al-Asad opovrgnuo je u ponedjeljak, u razgovoru za arapski list Ashaq alAwsat, odvijanje bilo kakvih tajnih pregovora s Izraelom.

Sirijski je predsjednik, međutim, otkrio da su Damask i Washington, unatoč napetostima u međudržavnim odnosima, uključeni u "službene i neslužbene razgovore". O pojedinostima nije govorio.

Na novinarski upit da komentira izjavu izraelskog ministra vanjskih posloca Silvana Shaloma da su Izrael i Sirija uključeni u tajne pregovore, al-Asad je odgovorio: "Sve što Izrael objavi nije ništa drugo nego pokušaj stvaranja zbrke i zabune. Nema nikakve promjene u našoj politici, nismo uključeni u tajne pregovore jer nemamo ništa za skrivati".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sirija je spremna za mir s Izraelom po načelima Madridske konferencije, rekao je al-Asad. Na madridskoj konferenciji 1991. godine sve su se bliskoistočne zemlje usuglasile da će mirovni proces biti temeljen na rezolucijama UN-a 242 i 338, odnosno po načelu "zemlja-za-mir". Asad time odbacuje namjeru izraelskog premijera Ariela Sharona da pregovori sa Sirijom ponovo krenu od mrtve točke nego ih želi nastaviti na pregovaračkim položajima na kojima su isti prekinuti 2000. godine kada je Izrael navodno pristao vratiti Golansku visoravan.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara