ASH organizira prosvjedni skup umirovljenika

Akcija socijaldemokrata Hrvatske najavila je danas da će uz potporu Demokratske stranke umirovljenika i Demokratske stranke žena idući tjedan organizirati prosvjedni skup u Zagrebu na kojem će zatražiti povrat duga umirovljenicima.

"S obzirom na to da su umirovljenici više puta prevareni, te da ih godinama ponižavaju obećavajući im povrat duga i veće mirovine, a do danas nije učinjeno ništa, ASH na zahtjev samih umirovljenika organizira prosvjedni skup na kojem ćemo izraziti nezadovoljstvo odnosom i ponašanjem prošle i ove vlasti prema umirovljenicima", priopćeno je iz ASH.

Na skupu će se zatražiti da se umirovljenicima vrati dug u skladu s odlukom Ustavnog suda podizanjem zajma od Svjetske banke za obnovu i razvoj, a koji bi se vraćao dionicama iz mirovinskog fonda.

Također će zatražiti reformu cjelokupnoga mirovinskog sustava u korist svih umirovljenika te da se ukinu saborske i povlaštene mirovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Ako se za dva mjeseca ne udovolji zahtjevima s prosvjednog skupa, pozvat ćemo sve hrvatske umirovljenike pred crkvu sv. Marka", rekao je predsjednik ASH Zlatko Klarić.

Prosvjedni skup umirovljenika održat će se u srijedu, 12. siječnja 2005. godine u 11 sati na Trgu žrtava fašizma.

ASH poziva djecu i unuke umirovljenika, sve sindikalne središnjice, Maticu te udruge umirovljenika da podupru taj prosvjedni skup.

(Hina) pp yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara