ASH: Predstavnici umirovljenika politički trguju s povratom umirovljeničkog duga

AKCIJA socijaldemokrata Hrvatske (ASH) ocijenila je danas da predstavnici umirovljenika koji pregovaraju s Vladom politički trguju s povratom duga umirovljenicima jer podržavaju politiku kojom se izbjegava izvršavanje sudskih odluka o vraćanju duga.

O sudbini hrvatskih umirovljenika ne mogu odlučivati tri predstavnika Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) koji su potpisali sporazum o čistoj političkoj trgovini s onima koji su umirovljenicima oteli njihove mirovine, te ih i dalje bezobzirno varaju, ustvrdio je predsjednik ASH Zlatko Klarić na konferenciji za novinare.

Ogorčeni smo što se umirovljenici po treći put varaju, jer su opljačkani i prevareni od prošlih vlasti, a sadašnja se vlast želi kockati s njihovim mirovinama kroz dionice koje kotiraju na burzi, usvajajući Zakon o povratu duga koji bi trebao stupiti na snagu tek za godinu dana, kada će za mnoge umirovljenike biti prekasno, kaže Klarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Odlukom Ustavnog suda i dnevnim presudama Upravnog suda određeno je kako se treba vratiti dug, pa je to što aktualna vlast radi još jedna prijevara umirovljenika, tvrdi Klarić.

Ako se ne donese odluka da se umirovljenicima isplati oteti novac ili daju državne obveznice, ASH će najesen pozvati umirovljenike na građanski neposluh, jer ne vidi razloga zašto bi se umirovljenici pridržavali svojih obveza prema državi, kada država ne ispunjava obveze prema njima.

(Hina) pp/xmd ymd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara