ASH traži od Tomčića da opozove imenovanja zastupnika Poropata

PREDSJEDNIK Akcije socijaldemokrata Hrvatske (ASH) Zlatko Klarić zatražio je danas od predsjednika Hrvatskog Sabora Zlatka Tomčića hitno povlačenje imenovanja zastupnikom Valtera Poropata (IDS), imenovanog na tu dužnost umjesto Dine Debeljuha koji odlazi na mjesto veleposlanika u Indiju.

Poropatovo imenovanje ne može biti pravno valjano bez suglasnosti ASH, koja je na prošlim izborima bila dio Porečke skupine u osmoj izbornoj jedinici (HSS, IDS, HNS, LS, ASH), ustvrdio je Klarić na konferenciji za novinare.

Klarić ističe kako ASH nitko nije pitao za suglasnost oko Poropatovog imenovanja već je saborska Mandatno-imunitetska komisija donijela je odluku unatoč zakonskoj obvezi da se imenovanje ne može obaviti bez suglasnosti svih članova koalicije.

Predsjednik ASH pritom ističe kako je Predsjedništvo njegove stranke donijelo odluku da će do kraja saborskog mandata suglasnost za imenovanje zastupnika dati samo ako taj zastupnik pristane od Sabora tražiti odgodu donošenja Zakona o radu jer on ide na štetu hrvatskih radnika.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

ASH je tako dao suglasnost na imenovanje zastupnikom Karla Gorinšeka (LS) imenovanog umjesto Maria Livaje koji odlazi u diplomaciju.

Klarić je istaknuo kako nitko iz ASH-a, iako ima pravo na zastupničko mjesto, ne bi prihvatio imenovanje jer je, kako je rekao, "ovaj saziv Hrvatskog sabora prevario hrvatski narod".Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara