Ashdown imenovao novo povjerenstvo za preustroj Mostara

MJESEC i pol dana nakon što je neuspjehom završilo rad Povjerenstvo za preustroj Mostara, visoki međunarodni predstavnik Paddy Ashdown odlučio je imenovati novo povjerenstvo koje do 15. prosinca ove godine treba završiti prijedlog ujedinjavanja Mostara.

Ashdown je na konferenciji za novinare u ponedjeljak izjavio kako je nužno pokrenuti žuran proces ujedinjavanja Mostara, jer je to bitno i za Mostar i za BiH.

Na čelo novog povjerenstva, Ashdown je imenovao međunarodnog predstavnika Norberta Wirtesteina. U prvom neuspjelom povjerenstvu dominirale su nacionalne stranke a bošnjački dužnosnici Stranke demokratske akcije bojkotirale su rad tog povjerenstva jer su se protivili ukidanju tri većinske bošnjačke i tri većinske hrvatske općine smatrajući da bi takav preustroj Mostara doveo u podređen položaj Bošnjake. U novoutemeljenom Povjerenstvu nalaze se predstavnici svih šest stranaka zastupljenih u Gradskom vijeću Mostara, a međunarodni predsjedatelj, najavio je Ashdown, imenovat će još šest stručnjaka u to Povjerenstvo. Predstavnici svih šest stranaka koje su se uključile u rad novoutemeljenog povjerenstva u ponedjeljak su potpisale i obvezu o sudjelovanju u donošenju odluka o budućnosti grada Mostara.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taj dokument, objasnio je Ashdown, obvezuje sve stranke iz gradske vlasti Mostara da do kraja sudjeluju u radu Povjerenstva bez obzira slagale se ili ne s prijedlozima za preustroj Mostara.

"Trenutačno stanje u Mostaru je neodrživo i postoji potreba za žurnim rješenjem", upozorio je Ashdown.

Ashdown je istaknuo kako je osam godina nakon rata optimist u vezi ujedinjenja Mostara.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara