ASHDOWN: MALI IZGLEDI ZA DOGOVOR O PREUSTROJU MOSTARA DO KRAJA SIJEČNJA

Visoki međunarodni predstavnik u BiH Paddy Ashdown je izjavio kako se nisu popravili izgledi da će se u Mostaru lokalne političke strukture dogovoriti o preustroju, odnosno ujedinjenju grada najkasnije do kraja siječnja do kada je on odredio krajnji rok za postizanje tog dogovora.

Ashdown je svoju ocjenu iznio u petak nakon sastanka s dužnosnicima političkih stranaka u Mostaru kojem su nazočili i predstavnici Stranke demokratske akcije, a koji su prije tri dana bojkotirali sastanak sa skupinom uglednih europskih diplomata koji su posjetili Mostar radi posredovanja u postizanju dogovora o preustroju grada. Ashdown je ponovio kako SDA u godini, u kojoj bi BiH trebala početi pregovore o priključenju EU, svojim bojkotom razgovora sa europskim diplomatama vrijeđa Europu.

Dužnosnici SDA uporno odbijaju međunarodne prijedloge o ukidanju sadašnjih šest mostarskih općina od kojih su tri većinske bošnjačke, a tri većinske hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
S druge strane HDZ BiH odbija međunarodni prijedlog o uvođenju šest izbornih jedinica u Mostaru za općinske izbore zakazane u listopadu. Tri većinske hrvatske općine su za 25. siječnja zakazali referendum na kojem će se tražiti izjašnjavanje o uvođenju jedne izborne jedinice za Mostar.

Ashdown je ponovio kako će do kraja siječnja on osobno biti prinuđen nametnuti odluku o preustroju Mostara ako se do tada političke stranke ne dogovore o ujedinjenju grada. Ashdown nije želio najavljivati kakva će njegova odluka biti.

(Hina) pg sd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara