ASHDOWN OPTUŽIO LOKALNE DUŽNOSNIKE ZA PLJAČKU

Visoki međunarodni predstavnik Paddy Ashdown optužio je u četvrtak u Mostaru lokalne hrvatske i bošnjačke dužnosnike u hercegovačkoneretvanskoj županiji da pljačkaju žitelje ove županije trošeći njihov poreski novac, a zauzvrat osam mjeseci nakon izbora još nisu formirali županijsku Vladu. L

"U proteklih osam mjeseci, koliko je prošlo od izbora, potrošeno je oko dva milijuna i osamstotisuća konvertibilnih maraka (milijun i četiri stotine tisuća eura) poreskih obveznika za plaćanje županijske administracije koja ništa ne radi", rekao je Ashdown.

Županija hercegovačkoneretvanska jedina je od deset županija u Federaciji BiH koja nije formirala županijsku vladu jer se pobjedničke stranke na posljednjim izborima u listopadu prošle godine, HDZBiH i SDA, osam mjeseci ne mogu usuglasiti o ministarskom sastavu Vlade. Ashdown je upozorio kako u hercegovačkoneretvanskoj županiji još djeluju dvije odvojene (paralelne) administracije što je nedopustivo. Naglasio je kako stanje u hercegovačkoneretvanskoj županiji potkopava šanse za ulazak BiH u Europsku uniju. On je za neuspostavu vlasti u hercegovačkoneretvanskoj županiji otpužio vodstva političkih stranaka, misleći na HDZ i SDA.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ashdown je zaprijeto kaznama ako se najkasnije do iduće srijede 11. lipnja do 12 sati u njegov Ured (OHR) ne dostavi popis kandidata za ministarske dužnosti u Vladi hercegovačkoneretvanske županije. "Ako se ne ispoštuje ovaj rok otežat ću život i ljudima koji vode te stranke (HDZ i SDA). Mjere će biti nepodnošljive za ove stranke" zaprijetio je Ashodwn. Nije želio precizirati kakve kaznene mjere priprema.

(Hina) pgaš rb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara