Ashdown priznao neuspjeh povjerenstva za Mostar

VISOKI predstavnik za BiH Paddy Ashdown danas je priznao kako Povjerenstvo za izradu Statuta grada Mostara, koje je utemeljeno na njegov poticaj, nije postiglo uspjeh.

To Ashdownovo priznanje neuspjeha uslijedilo je dan nakon jučerašnjega isteka roka do kojega je to Povjerenstvo trebalo predložiti Statut grada Mostara. To se nije dogodilo jer od sredine srpnja bošnjački dužnosnici Stranke demokratske akcije bojkotiraju rad tog Povjrenstva.

Članovi SDA se nisu složili sa smjernicama Ureda Visokog predstavnika (OHR) da se ukine sadašnjih šest i utemelji jedna općina u Mostaru, a to su podržali i dužnosnici HDZ BiH. Gradski odbor SDA je predlagao opstanak tri većinske bošnjačke i tri većinske hrvatske općine u Mostaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Neuspjehom Povjerenstva, Europi se upućuje negativan signal o BiH. Europske zemlje žele se uvjeriti da su izabrani predstavnici BiH sposobni za rješavanje vlastitih problema", rekao je Asdown u pisanoj izjavi dostavljenoj Hini.

Ashdown je istaknuo kako će se pitanje Statuta grada Mostara riješiti do kraja ove godine jer će se iduće godine održati općinski izbori.

"Iskoristit ćemo razdoblje godišnjih odmora da sagledamo situaciju i utvrdimo kako ćemo dalje", napomenuo je Ashdown.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara