ASHDOWN SE NIJE IZJASNIO JE O STATUTU GRADA MOSTARA

Visoki međunarodni predstavnik Paddy Ashdown unatoč očekivanjima nije se u utorak u Mostaru želio izjasniti kakve će mjere poduzeti na prevladavanju političke krize u tom gradu nastale nakon neuspjeha Povjerenstva za izradu Statuta grada, a koje je formirano ovog proljeća na njegov poticaj.

To je Povjerenstvo do kraja srpnja trebalo predložiti preustroj Mostara. Ashdown je kazao kako je u Mostar doputovao da bi čuo stavove članova Povjerenstva i građana o preustroju grada.

"Predstojeće ljetno razdoblje iskoristit ću za razmišljanje što treba uraditi da se u Mostaru utemelji jedno tijelo koje će biti na usluzi građanima", rekao je Ashdown. On je najavio kako će svoju odluku objaviti kada naredni put dođe u Mostar kroz nekoliko tjedana. objašnjavajući odlaganje izjašnjavanja o mostarskoj krizi Ashdown je kazao kako će ubuduće više slušati što drugi pričaju, a on će osobno manje govoriti nego do sada.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ashdown je boraveći u Mostaru predstavio i svojeg novog zamjenika, njemačkog diplomatu Wernera Wnendta, za kojeg je rekao da će mu pomagati u slučaju Mostar te u izgradnji institucija u BiH. Wnendt je na ovoj dužnosti naslijedio dosadašnjeg zamjenika Visokog predstavnika Gerharda Schroembgensa.

(Hina) pg sv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara