ASHDOWN SUTRA U MOSTARU

Visoki predstavnik Paddy Ashdown u utorak će posjetiti Mostar kako bi sa članovima Povjerenstva za izradu statuta grada i lokalnim dužnosnicima razgovarao o prevladavanju poteškoća nastalih nakon neuspjeha tog Povjerenstva koja u ranije predviđenom roku do kraja srpnja nije postiglo dogovor o budućem statutu grada Mostara.

Neuspjeh ovog Povjerenstva, koji je utemeljen na poticaj Visokog predstavnika, uslijedio je nakon što su bošnjački članovi SDA od sredine srpnja bojkotirali rad tog Povjerenstva tražeći da u Mostaru ostane šest a ne jedna općina, kao što su predlagali Ured Visokog predstavnika i HDZ BiH.

Ashdownov ured u najavi sutrašnjeg posjeta Mostaru ističe kako je propuštena "značajna prilika" za postizanje sporazuma koji bi bio u interesu građana Mostara.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ashdown će idućih tjedana saslušati stavove onih koji su bili uključeni u pregovarački proces za izradu Statuta grada Mostara a nakon toga će razmotriti kakve će korake poduzeti, navodi se u priopćenju za javnost Ureda Visokog predstavnika.

(Hina) pg sb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara