Ashdown u Mostaru

VISOKI međunarodni predstavnik u BiH Paddy Ashdown je izjavio kako je novim vlastima u BiH postavio cilj da se najkasnije do sredine veljače ove godine postigne dogovor o uspostavljanju jedinstvene Carinske uprave i uvede jedinstveni porez na dodanu vrijednost (PDV).

´Carine i porez na dodanu vrijednost se moraju uspostaviti na državnoj razini u BiH´, rekao je Ashdown boraveći danas u Mostaru.

Do sada su u BiH postojale dvije entitetske Carinske uprave: u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, a vlasti Republike Srpske više su se puta usprotivile uvođenju PDV-a.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirajući otpore iz Republike Srpske uvođenju PDV-a Ashdown je naglasio kako ´nitko nema pravo staviti veto na to pitanje´. ´Europa je jasno svima stavila na znanje da ukoliko ne dođe do dogovora o uvođenju PDV-a onda Bosna i Hercegovina ne može računati na pridruživanje Europi. U tom slučaju doći će u pitanje 60 milijuna eura pomoći koji su obećani BiH´, rekao je Ashdown.

On je istaknuo kako je zadaća njegova ureda (OHR) da u suradnji, kako je rekao, sa novim vlastima naprave od Bosne i Hercegovine prostor koji će biti najpovoljniji za poslovanje na Balkanu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara