ASHDOWN ZABRINUT ZA PRIJENS HAŠKIH SLUČAJEVA U BIH

Ured Visokog međunarodnog predstavnika u Bosni i Hercegovini kritizirao je Parlament te zemlje što je odbio po hitnoj proceduri razmatrati zakonske amandmane čime će se usporiti prijenos haaških slučajeva i početak suđenje za ratne zločine u zemlji a što BiH, tvrde u OHRu, usporava na putu prema Europi. L

"OHR je zabrinut i smatra da to upućuje vrlo negativan signal u pogledu opredijeljenosti BiH za potpunu suradnju s Haagom", ističe se u subotnjem priopćenju ureda Visokog međunarodnog predstavnika u BiH Paddya Ashdowna.

Oba doma Parlamentarne skupštine BiH su odbila po hitnom postupku razmotriti set zakona kojim se regulira budućnost suđenja za ratne zločine u BiH.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

OHR traži od BiH parlamentaraca da ove zakonske izmjene prihvate do kraja rujna. Kako se pojašnjava, predloženi amandmani 'omogućili bi da se početkom iduće godine izvrši prijenos predmeta iz Međunarodnog kaznenog tribunala za ratne zločine počinjene na teritoriju bivše Jugoslavije (ICTY) u Posebni odjel za ratne zločine pri Sudu BiH'.

(Hina) xzkre ysd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara