ASHDOWNOV URED PREPORUČUJE DA SE TV PRETPLATA PLAĆA ZAJEDNO S TELEFONSKIM RAČUNOM

Ured Visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini preporučio je Vladi Federacije BiH da na sjednici u ponedjeljak donese odluku da se RTV pretplata plaća uz telefonski račun čemu se prvotno usprotivila Vlada, operateri fiksne telefonije i brojne udruge za zaštitu potrošača.

"Ured Visokog predstavnika je uvjerenja da članak 46. Zakona o zaštiti potrošača ne sprječava uspostavu sustava pretplate za Javni radio-televizijski servis BiH (PBS) na način kako je to predložilo Ministarstvo za promet i veze BiH", navodi se u subotnjem priopćenju OHR-a. PBS je jedan od najvećih gubitaša u BiH a stupanj sadašnje naplate putem računa za struju je oko 30 %.

OHR podsjeća kako se u Studiji izvedivosti Europske unije za BiH traži uspostava financijski i urednički neovisnog javnog servisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Vlada Federacije BiH je na prošlotjednoj sjednici glasovala protiv sklapanja Ugovora da se RTV pretplata plaća putem operatera fiksne telefonije HT Mostar i BH Telecoma. Prema prijedlogu OHR-a i državnog ministarstva račun za telefone plaćao bi se zajedno s RTV pretplatom.

Brojne Udruge potrošača tvrde kako je plaćanje RTV pretplate zajedno s računom za telefon protivno Zakonu o zaštiti potrošača kojim se traži da se račun za svaku uslugu dostavlja i plaća zasebno. Hrvatski telekom Mostar izrazio je zabrinutost da će ostati bez velikog broja telefonskih pretplatnika koji su u brojnim anketama najavili takvu mogućnost prosvjeda.

(Hina) zk sv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara