ASSAD O ZATVARANJU PALESTINSKIH UREDA I SUKOBU IZRAELA I ARAPA

Zatvaranje ureda palestinskih organizacija u Damasku, što traži Washington, vezano je za rješenje izraelskoarapskog sukoba, ocijenio je sirijski predsjednik Bashar alAssad u razgovoru za dnevnik Washington Post i tjednik Newsweek. L

"Razgovarali smo s državnim tajnikom Colinom Powellom o zaleđivanju aktivnosti palestinskih ureda, a ne o njihovom zatvaranju", ustvrdio Assad.

"To je povezano s Golanom i nastavkom mirovnih pregovora" s Izraelom", rekao je pojasnivši da su "prioriteti Sirije i Sjedinjenih Država različiti".

Kada je Powell spomenuo palestinske urede u Sriji, za svog posjeta Damasku 3. svibnja, "tražili smo ga da razmotri sva pitanja koja se odnose na naše dvije zemlje. Naš prioritet je povrat našeg teritorija", dodao je šef sirijske države govoreći o Golanskoj visoravni koju je Izrael okupirao 1967. godine.

Assad je povezao povlačenje 20.000 sirijskih vojnika iz Libanona s "mirovnim sporazumom i potpunim izraelskim povlačenjem s farma Shebaa", na jugu Libanona.

Assad je opovrgnuo navode o tajnim izraelsko-sirijskim pregovorima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sirija nikada neće pokrenuti, ni sada ni u budućnosti tajne pregovore", izjavio je.

Nadalje, opovrgnuo je da je Damask primio bivše iračke čelnike kazavši da su oni došli na granicu, ali im Sirija nije dopustila ulazak već je primila samo "obitelji, žene i djecu".

Sirijski predsjednik rekao je da vjeruje Powellu kada kaže da Sjedinjene Države ne žele vojno napasti Siriju.

"Powell pripada razumnom krilu" američke administracije, ocijenio je sirijski predsjednik.

(Hina) tm rt

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara