Assad otvorio dušu Barbari Walters: Nisam kriv, samo sam pokušao zaštititi svoj narod

Foto: AFP / ABC News

SIRIJSKI predsjednik zadnjih je mjeseci u principu nedostupan međunarodnoj javnosti, ali je poznata američka novinarka Barbara Walters ipak uspjela od njega izvući intervju za televiziju ABC.

Assad je priliku iskoristio da se obrani od "međunarodne hajke na njegov režim", kazavši kako nema razloga za žaljenjem nad stvarima koje su se posljednjih devet mjeseci događale u Siriji, jer "se ne osjeća krivim".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Učinio sam najbolje što sam mogao da zaštitim svoj narod. Ne možete se osjećati krivim kad učinite najbolje što možete. Osjećate tugu zbog života koji su izgubljeni, ali ne osjećate se krivima jer niste vi taj koji ubija ljude. Stoga se ne osjećam krivim", kazao je Assad.

Negirao je čak i "zapovjednu" odgovornost za ubijanja, tvrdeći kako nema kontrolu nad oružanim silama, ali uz napomenu kako njegova država nikad ne bi ubijala svoje ljude.

S njim se ne slaže manje više čitava međunarodna zajednica, kao ni UN prema čijim je procjenama od početka ustanka u gušenju pobune ubijeno 4000 ljudi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara