Atipična upala pluća i dalje se širi Azijom

ATIPIČNA upala pluća (SARS), iako više nije prva tema svjetskih medija zbog rata u Iraku, i dalje se širi Azijom.

Više od 700 građana Singapura moralo je, po naredbi vlade, ostati u svojim kućama u pokušaju da se spriječi širenje te bolesti.

Ove mjere karantene bez presedana donesene su u okviru "rata" proglašenog u Singapuru protiv te tajnovite bolesti od koje je u svijetu u protekla dva tjedna umrlo 17 osoba a više od 450 ljudi je oboljelo.

U utorak je u Francuskoj objavljen prvi otkriveni slučaj SARS-a kod jednog bolničara francuske bolnice u Hanoju koji je hospitaliziran na sjeveru Francuske.

U Hong Kongu, gdje je epidemija vjerojatno počela, u utorak je otkriveno 25 novih slučajeva SARS-a, ali od 41 osobe na intezvinoj njezi nitko nije preminuo. Do sada je od SARS-a u Hong Kongu preminulo 10 osoba.

Od tog tajnovitog oblika upale pluća do sada je umrlo i 5 osoba u kineskoj pokrajini Guangdong gdje je i više od 300 oboljelih.

U ponedjeljak je u SAD-u objavljeno da je uzročnik ove bolesti vjerojatno virus obitelji koronavirusa što je izazvalo nadu kod oboljelih.

Iz straha od SARS-a Argentina, Francuska i Italija objavile su da neće doći na predviđeni turnir u ragbiju koji se trebao početkom travnja održati u Pekingu.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara