Australija i Novi Zeland odali počast žrtvama tsunamija

Australija i Novi Zeland održali su u nedjelju minutu šutnje u znak sjećanja na žrtve tsunamija koji je 26. prosinca pogodio zemlje Indijskog oceana.

Premijer John Howard i milijuni Australaca odali su u crkvama, trgovačkim centrima, na stadionima ili u svojim domovima počast za više od 160.000 mrtvih u tsunamiju u kojem je život izgubilo 17 Australaca, 16 je nestalo, a o 30 osoba još uvijek nema nikakvih vijesti otkad se dogodila ta prirodna katastrofa.

Novi Zeland također odaje počast žrtvama tsunamija. Proglašen je dan žalosti i zastave su spuštene na pola koplja. U 13:59 sati po lokalnom vremenu, u trenutku udara tsunamija prije tri tjedna, cijela je zemlja stala da bi se sjetila žrtava i odala im počast minutom šutnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Broj mrtvih u tsunamiju kojeg je prouzročio podvodni potres jačine 9 stupnjeva po Richterovoj ljestvici je, po najnovijim službenim podacima, 168.183 osobe.

Indonezija je u nedjelju priopćila da je broj njezinih žrtava porastao na 115.229 nakon što je pronađeno još tijela uzduž zapadne obale Aceha.

(Hina) xkga ymaš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara