Australska vlada: Od iračkog rata nema većeg opasnosti

AUSTRALSKA vlada u četvrtak je uputila poruku svojim građanima da od rata u Iraku nema većih opasnosti od terorističkog napada na tu zemlju, unatoč tome što je i Australija dan ranije označena neprijateljem na vrpci koja se pripisuje terorističkoj mreži al-Qaida.

Konzervativna vlada, koja je smatrala da će australsko sudjelovanje u iračkom ratu zajedno s SAD-om i Velikom Britanijom učiniti Australiju sigurnijom, objavila je da nije bilo nikakvih posebnih upozorenja koja bi opravdala objavljivanje znaka za uzbunu na nacionalnoj razini, kao što su to već učinile Sjedinjene Države.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ministar vanjskih poslova Alexander Downer izjavio je da emitiranje najnovije vrpce koja se pripisuje terorističkoj mreži al-Qaida pokazuje da rat protiv terorizma nije još gotov.

"To samo jača našu odlučnost da se suprotstavimo terorističkim organizacijama i budemo sigurni da ćemo ih poraziti", rekao je Downer za australsku televiziju.

No oporbena Laburistička stranka optužuje vladu da pokušava biračima prikriti činjenicu da je njezina odluka o sudjelovanju u ratu u Iraku dovela zemlju u veću opasnost.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara