Australski senator pozvao na uhićenje Kapetana Dragana

Australski senator pozvao na uhićenje Kapetana Dragana

AUSTRALSKE vlasti pričekat će s uhićenjem Kapetana Dragana sve dok ne dobiju formalni zahtjev hrvatske Vlade, unatoč činjenici da je za njim raspisana međunarodna tjeralica, javljaju tamošnji mediji.

Australski News piše kako bi se Vasiljković mogao bez problema dati u bijeg s obzirom da policija i Vlada ne žele reagirati.

Senator Joe Ludwig upozorio je na ravnodušnost kojom se Vlada odnosi na gonjenje optuženih ratnih zločinaca.

"Phillip Ruddock i ministar Chris Ellison trebali bi se izjasniti zašto ne ubrzaju proces uhićenja i izručenja." - kazao je senator Ludwig.  Phillip Ruddock je australski glavni državni tužitelj, a Chris Ellison ministar pravosuđa, koji donosi konačnu odluku o tome hoće li Vasiljković biti uhićen i izručen Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svaki puta kada naša vlada dobije zahtjev za međunarodnom pomoći vezanoj uz moguće počinitelje ratnih zločina, počinje se odugovlačiti. Vasiljković je nevin dok mu se ne dokaže krivnja, ali ministar Ellison bi morao objasniti zašto ne djeluje." - dodao je Ludwig.

Kako Kapetan Dragan ima dvojno državljanstvo Australije i SiCG, a kako na njegovu australsku putovnicu nisu stavljene nikakve restrikcije, može slobodno otputovati gdje i kad kod poželi.

S.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara