Australski srednjoškolci organizirali kućne ultimate fight borbe

Tekst: I.Ka.
Foto: Wikipedia

DVOJICA australskih srednjoškolaca uhićeni su zbog organiziranja i sudjelovanja u borbama koje su zakonom zabranjene. Mladići i njihovi roditelji optužili su policiju kako je igru pretvorila u kazneno djelo na što je policija reagirala kako je ta takozvana igra ilegalna i potencijalno smrtonosna.

Incident se dogodio kada je braidvudska policija zaprimila poziv kako se u jednom domu odvija borba. Dok je policija stigla na mjesto zločina sudionika borbe više nije bilo. Sljedećeg dana u policijsku postaju stigla je video snimka borbe koja se odvijala prethodnog dana te je nakon toga policija uhitila dvojicu mladića. Vlasnica kuće u kojoj se odvijala borba Linda Santrelli izjavila je kako je policija došla u njihovu kuću nakon dojave o borbi koju je izvodila grupa mlađih muškaraca te joj nije jasno zašto su mladići uhićeni.

Roditelji borbe nazvali "igrom"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Linda i još jedna majka mladića bile su uzrujane zašto su njihovi sinovi uhićeni u školi te su njihove majke uvjeravale policiju kako su se mladići igrali i da policija nepotrebno od toga radi veliku stvar.

Šef policije Brandon Myers okarakterizirao je kako je borba sve samo ne bezopasna dvorišna igra. "Nevjerojatno je da odrasli gledaju na te borbe kao na igru iako djeca mogu biti ozbiljno ozlijeđena i usmrćena u tim podvizima". Šef policije dodao je kako vrlo mali broj mladića trenira takvu vrstu borilačkih vještina te da je organizacija takvih borbi u kućnoj radinosti ilegalna "Dječaci se udaraju šakama punom snagom i nisu svjesni kakve posljedice mogu biti", prenose australski mediji.

Naime dječja igra je prerasla u nešto puno opasnije. Vrste borbi koje su mladići "igrali" u kući nazivaju se mješovite borilačke vještine poznatije kao ultimate-fight, slobodna borba. To je borilački sport u kojem se za pobjedu nad protivnikom koristi kombinacija velike većine borilačkih disciplina.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara