Australsko parlamentarno izaslanstvo u posjetu Hrvatskoj

PREDSJEDNIK Odbora za vanjsku politiku Hrvatskog sabora Zdravko Tomac i članovi tog Odbora u srijedu su razgovarali s izaslanstvom austrijskoga federalnog parlamenta o poduzetništvu, bankarstvu, kandidaturi Hrvatske za članstvo u EU i suradnji s Haškim sudom, priopćeno je iz Sabora.

Izaslanstvo trgovinskog pododbora i zajedničkog Odbora za vanjske poslove, obranu i trgovinu australskog federalnog parlamenta, u radnom je posjetu Hrvatskoj.

U razgovorima su sudjelovali i članovi Hrvatsko-australske parlamentarne skupine prijateljstva, dodaje se u priopćenju.

Bruce Baird, voditelj izaslanstva i predsjedavajući Odbora za vanjske poslove, obranu i trgovinu, rekao je da Australci pozdravljaju rezultate koje je Hrvatska postigla na gospodarskom planu. Ti su rezultati jako dobri, posebice ima li se na umu iskustvo minulog rata, istaknuli su.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suradnja Hrvatske i Australije važna je već samom činjenicom da u Australiji postoji brojna i jaka hrvatska zajednica, ističe se u priopćenju.

Na pitanje koja su glavna područja infrastrukture na kojima Hrvatska radi i želi surađivati s Australijom, odgovorio je akademik Ivo Šlaus (SDP), rekavši da je vrlo važna suradnja na planu obrazovanja, posebice onog visokoškolskog, pri čemu je istaknuo problem nedostatka tih kadrova u Hrvatskoj.

Bruce Baird obećao je suradnju na tom planu. Čestitavši Hrvatskoj na svemu što je postigla, posebice na planu gospodarstva, on je izrazio uvjerenost da je suradnja moguća i dobrodošla na planu trgovine i ulaganja, u obrazovanju, zdravstvu, te informacijskim znanostima i visokoj tehnologiji.

Predsjednik hrvatskog parlamenta uskoro će posjetiti Australiju, kao gost predsjednika australskog parlamenta, dodaje se u priopćenju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara