AUSTRIJA: khol predsjednik nacionalnog vijeća parlamenta

Andreas Khol iz redova Narodne stranke izabran je na dužnost predsjednika Nacionalnog vijeća austrijskog parlamenta na današnjoj konstituirajućoj sjednici na kojoj su prisegnula 183 zastupnika, od kojih je jedna trećina novih (74).

Prvi put nakon 30 godina austrijska Narodna stranka (OEVP) postala je najjača frakcija u parlamentu i iz njezinih redova izabran je velikom većinom novi predsjednik Nacionalnog vijeća austrijskog parlamenta. Khol je inače obnašao funkciju predsjednika kluba zastupnika Narodne stranke u austrijskom parlamentu.

´Kao demokršćanin potrudit ću se biti predsjednik svih frakcija zastupljenih u Nacionalnom vijeću austrijskog parlamenta´: Narodne stranke , Socijaldemokratske stranke, Slobodarske stranke i Stranke zelenih´, rekao je Khol obraćajući se zastupnicima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi predsjednik austrijskog parlamenta Kohl zahvalio se, kako je rekao, za ´izuzetan rad´ bivšem predsjedniku Nacionalnog vijeća Heinzu Fischeru, koji je bio na njegovom čelu 12 godina i danas je izabran za drugog predsjednika Nacionalnog vijeća austrijskog saveznog parlamenta.

Zakonodavnu vlast Austrije čine dva doma: Nacionalno vijeće, koje biraju svi građani s pravom glasa, i Savezno vijeće, koje biraju parlamenti osam pokrajina od kojih se Austrija sastoji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara