AUSTRIJA: NOVA ŠEFICA DIPLOMACIJE URSULA PLASSNIK

Nova austrijska ministrica vanjskih poslova Ursula Plassnik položila je u srijedu prisegu u bečkom Hofburgu, sjedištu austrijskog predsjednika, čime je i službeno preuzela dužnost.

.

Ona će na mjestu šefice austrijske diplomacije zamijeniti dosadašnju ministricu Benito Ferrero-Waldner, koja 1. studenog odlazi u Bruxelles za povjerenika EU za vanjske odnose.

Plassnik je prisegnula u nazočnosti kancelara Wolfganga Schuessela kao i njegovog zamjenika Huberta Gorbacha i čelnice Slobodarske stranke Ursule Hubner.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četrdesetosmogodišnja diplomirana pravnica Ursula Plassnik iz Celovca (Klagenfurt) bila je predstojnica ureda saveznog kancelara Schuessela do siječnja ove godine, kada je preuzela dužnost austrijske veleposlanice u Švicarskoj.

Smatra se jednom od najbližih i povjerljivih suradnika austrijskog saveznog kancelara Schuessela. U razgovoru na austrijskom radiju ORF povodom preuzimanja nove dužnosti, Plassnik se u vezi s pregovorima EU s Turskom zauzela za otvorene pregovore, kako je rekla. "pregovore bez straha".

(Hina) xspđ ybr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara