Austrijska potpora Hrvatskoj

AUSTRIJA zbog svojih povijesnih veza s Hrvatskom te zajedničke budućnosti u ujedinjenoj Europi mora poduprijeti Hrvatsku na njezinu putu u Europsku uniju, istaknuto je u Beču na predstavljanju knjige ´Šanse proširenja Europske unije´.

´Austrija je obavezna poduprijeti Hrvatsku na njezinu putu u Europsku uniju zbog zajedničkih povijesnih spona te zajedničke budućnosti u ujedinjenoj Europi´, rekao je predsjednik Austrijske krovne udruge za unaprjeđenje pogona u područjima uz granice sa susjednim državama (OEGLU) Rene Alfons Haiden na predstavljanju te knjige u četvrtak navečer u Beču.

On je dodao da je Hrvatska učinila velike pomake u razvoju te da treba sve učiniti da ona 2007. godine postane punopravna članica europske obitelji država. Taj austrijski financijski stručnjak izrazio je spremnost sudjelovanja i u zajedničkim austrijsko-hrvatskim akcijama lobiranja ocijenivši da ´Hrvatska u tom smislu mora mnogo više učiniti i biti agresivnija kao što su to Rumunjska i Bugarska´.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Govoreći o knjizi ´Šanse proširenja Europske unije - priručnik za malo i srednje poduzetništvo´ Haiden se zauzeo za unaprjeđenje svih oblika suradnje posebice, u gospodarstvu sa srednjoeuropskim državama koje će pristupiti Uniji 2004. ili pak 2007/2008.

Knjigu ´Šansa proširenja Europske unije - priručnik za malo i srednje poduzetništvo´ zajedničko je djelo autora dr. Reinharda Engela i skupina stručnjaka Die Erstebank AG.

´Knjiga je zamišljena kao pomoć i poticaj poduzetnicima kako bi u državama srednje Europe iskoristili šanse, dobili poticaj za novu poduzetničku kreativnost koja će voditi novoj kvaliteti života´, rekao je tom prigodom član Upravnog odbora Die Erstebank AG Reinhard Ortner. Zaključio je pritom da Austrija posebice u gospodarskom smislu profitira od Europske unije, da se u državama srednje i istočne Europe očekuje u sljedećem razdoblju gospodarski rast te da Austrijski izvoz posebice u regije država koja graniče s Austrijom do sada iznosio 5 posto, a u zadnje vrijeme je porastao na 17 posto.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara