Austrijski monstrum Fritzl priznao da je 21 godinu vlastitu majku držao zaključanu na tavanu

Austrijski monstrum Fritzl priznao da je 21 godinu vlastitu majku držao zaključanu na tavanu

JOSEF FRITZL ili čudovište iz podruma, priznao je kako je i vlastitu majku držao zaključanu u potkrovlju kuće te da je prije toga ciglama zazidao jedini prozor.

Incestuozni 74-godišnji Fritzl kazao je psihologu kako se na taj način htio osvetiti svojoj majci, koja ga je kako tvrdi, u mladosti zlostavljala, piše The Sun. "Nikad nije pokazivala ljubav prema meni. Konstantno me tukla, sve dok ne bih krvav ležao na podu. Nikad nisam dobio poljubac od nje, nikad me nije grlila", rekao je Fritzl.

Fritzl je kuću u Amstettenu naslijedio 1959. godine, jer mu je tad navodno umrla majka, stoji u gradskim arhivima. Istina je bila daleko drukčija, jer je ona u stvarnosti umrla tek 1980. godine, zaključana preko 21 godinu u potpunom mraku na tavanu svoje kuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zazidao sam joj prozor na tavanu, kako više nikad ne bi vidjela svjetlo dana", rekao je Fritzl doktorici Adelheid Kastner. Kad ga je doktor priupitao je li mu zaključavanje majke u potkrovlju dalo ideju da slično učini i s vlastitom kćerkom Elizabeth, monstrum je odgovorio kako on na nju jednostavno nije gledao kao na kćer, već kao na ženu i partnera.

Doktorica Kastner pripremila je izvještaj za suđenje Fritzlu, koje bi trebalo početi iduće godine u veljači te je zaključila kako Fritzl nije lud i preporučila da ga se više nikad ne pušta na slobodu.

B.V.
Foto: AFP (Arhiva)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara