Austrijski otmičar se bacio pod vlak, djevojka osam godina živjela u prostoriji 3x4 m

OTMIČAR austrijske djevojke koja je u srijedu uspjela pobjeći iz zatočeništva, osam godina nakon što je oteta, ubio se devet sati nakon bijega svoje žrtve skočivši pod vlak sjeverno od Beča, objavila je austrijska policija ne objavljujući druge pojedinosti o 44-godišnjem muškarcu.

Žrtva otmice, sada 18-godišnja Natascha Kampusch, prvu je noć na slobodi provela "na sigurnom mjestu", pod paskom psihologa, a psihološku pomoć dobivaju i njezini roditelji, navodi policija.

Austrijska policija priopćila je u srijedu navečer da je pronašla djevojku otetu 1998. kada je imala 10 godina, koja je pobjegla svom otmičaru nakon osam godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djevojka pronađena u srijedu poslijepodne kako luta parkom u Deutsch-Wagramu u predgrađu Beča rekla je da se zove Natascha Kampusch i obitelj ju je prepoznala, ali će, prema navodima policije, tek nakon rezultata DNK analize biti 100 posto siguran njezin identitet.

Otmičar je svoju žrtvu punih osam godina držao u prostoriji veličine 3 x 4 m koja je nalikovala pravoj tamnici, objavila je policija koja je prema opisu žrtve našla to skrovište. Natascha Kampusch, oteta s deset godina, cijelo je vrijeme bila posve izolirana od vanjskog svijeta. Smjela je povremeno, ali vrlo malo čitati i katkad gledati televiziju. Vjerojatno je do kraja svog zatočeništva bila izlagana stalnom fizičkom i seksualnom zlostavljanju, rekao je predstavnik austrijske policije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara